Per Borgaard er forfatteren bag de to bøger Tårnet og Opgøret i serien ‘Månegæst’. Det er Science Fiction skrevet på dansk om Danmark, for børn og unge.

Bøgerne handler om skovdrengen Kura og hans veninde Dita, der lever i en postapokalyptisk verden 500 år efter en atomkrig. Persongaleriet er alsidigt og bøgerne er godt skrevet. De er nemme at gå til og spændende nok til at man sluger dem i en mundfuld.

Den verden Kura og Dita lever i er befolket af forskellige stammer i Jylland der er faldet mere eller mindre tilbage til stenalderen i deres levevis. Storskovene er befolkede med flyvende grise og efterkommere af tamkatte på størrelse med tigre. Mange af mutanterne er mere eller mindre telepatisk begavede, hvilket giver bøgerne endnu en dimension.

Man kan godt se at bøgerne er skrevet i midtfirserne, i forhold til det store fokus der er på atomkrig, men ellers er der kun en ting der gør læseren i dag opmærksom på at den ikke er skrevet for nylig: Storebæltsbroen bliver slet ikke nævnt, på trods af at bælterne mellem øerne spiller en stor rolle i historierne.

På et senere tidspunkt bliver forsiden til en af bøgerne oploadet, prøv om du kan se Månegæst i baggrunden.

God Læselyst

Lea Thume