Jeg beskæftiger mig med forskellige genrer, alt efter hvilket humør jeg er i. Alt lige fra Det lille hus på prærien til dystopisk krigs Science Fiction. Når jeg har fået en overdosis af velmenende familiemedlemmer er John Ringo en virkelig ven i nøden. Både Ringos ’Posleen war’ serie, der starter med A Hymn Before Battle og hans ’Counsil wars’ serie, der starter med There will be Dragons er gode.

Min absolutte favoritserie er Ringos ’Paladin of Shadows’, der begynder med titlen Ghost. Mike Harmon er tidligere Navy SEAL, der nu går på universitetet. Mike er egentlig ikke nogen flink person, så han forfølger de unde piger, om natten, på mørke stier og skræmmer livet af dem, ved at hoste når de går forbi.

Da han en aften udøver sin hobby og ser en ung pige blive bortført skriver Ringo: ”He knew that, at heart, he was a rapist. And that meant he hated rapists more than any ”normal” human being. They purely pissed him off. […] He’d fought his demons to a standstill again and again when it would have been so easy to give in.” Derfor følger han efter og befrier den naturligvis letpåklædte unge dame. Han opdager så at der er blevet bortført flere studiner hvorefter han naturligvis fortsætter sit korstog.

Bøgerne er ikke blevet oversat til dansk og bliver det nok heller aldrig. John Ringo er nemlig meget grafisk, når han beskriver hvordan de onde får dask. At Mike Harmon så også en gang imellem uddeler dask til damerne og i øvrigt er til lak, læder og så videre, gør bare sandsynligheden for at de bliver oversat endnu mindre. Sidst men ikke mindst er Mike Harmon bund racistisk, hvilket jeg tror bortfejer enhver tilbagebleven mulighed for oversættelse.

I en af bøgerne bliver Mike spurgt om han ikke skal have flere våben med på en mission end en lille pistol. Svaret var; at når du skulle bruge mere ammunition, skulle du gerne allerede være i besiddelse af en af fjendens våben. *Suk* John Ringo er sej!

Historien om Mike Harmon er enormt fed, fordi det er den tilfældige og meget usandsynlige helt, der pludselig får til opgave at redde de smukke piger. At selve hovedpersonen er et rigtigt dumt svin ind imellem, gør bogen meget mere nærværende. Han bløder hvis han bliver skudt, men han er sej og fortsætter kampen.

Den første bog er skrevet i 2005 så der er en del antiterrorkampe skrevet ind i handlingen, i de næste par bøger falder han over flere uheldige terrorister, som også får ballade i højeste gear. For ikke at snakke om at han flytter til Georgien og danner en paramilitær styrke blandt store stærke bjergbønder og deres supermodel-smukke kvinder, der i øvrigt kan brygge øl. Det lyder som enhver fyrs drøm, smukke kvinder, stor ildkraft og velbrygget øl! En del af tiltrækningen ved bøgerne er den humoristiske vinkel Ringo bruger, når han hele tiden lader historien træde længere over grænsen. Der er endda en musikliste til bøgerne, man bliver simpelt hen nødt til at høre ”The March of Cambreadth” og ”Winterborn” når man har læst bogen.

Bøgerne er virkeligt godt skrevet, men man skal lige trække et par grader fra igennem hele serien. Hvilket egentlig er en del af det, der gør at det er en FED oplevelse at læse. Serien fik faktisk mig til at rynke på panden og tænke ALTSÅ! FY! Og jo jeg har både læst dem alle sammen, købt dem og genlæser dem med jævne mellemrum.

Jeg har endda læst en anden beskrivelse af Ringos bøger på nettet og sætningen ”Oh John Ringo No!” har bidt sig fast i mit ordforråd. Websiden her er hysterisk morsom, men kun hvis man har læst bøgerne http://hradzka.livejournal.com/194753.html. Jeg har beskrevet bøgerne, overfor venner og bekendte (aldrig til familien), som James Bond parret med Eraser i form af Schwarzenegger, men på steroider og Viagra.

God læselyst, og lad så være med at lade de små søskende låne bøgerne.

Lea Thume.